MENU

mobilicon.png

17. kerület, Pesti út 217.: 0630/349 07 01

17. kerület, Hősök tere 16, Liget center: 0670/554 14 42

 Fót, Dózsa György út 44.:  0670/554 24 70

 Veresegyház, Budapesti út 3/b:  0670/774 57 74

Tradícionális thai masszázs


tradicionalis-thai-masszazs-1.jpgA Thai masszázs több mint 3000 éves múltra tekint vissza. Tipikusan keleti terápiás módszer, melynek alapjai Indiából erednek. A Thai masszázs fogásaiban megtalálható az indiai jóga, a kínai akupunktúra és akupresszúra elemei ötvözve ezt a buddhizmus filozófiájával. Feltehetően a Thai masszázs, mint gyógymód a buddhizmussal egy időben jelent meg Thaiföldön.

 

A thaiok mindennapi életéhez hozzátartozik a masszázs. Thaiföldi tartózkodásunk során mi is tapasztaltuk, hogy milyen nagy hatással van az efféle gyógymód alkalmazása a helyiekre. Számos régióban jártunk és láthattuk ennek az ősi masszázs technikának a mindennapi életben való használatát. Turistaként az ember természetesen kipróbálja a thai masszázst és rájön, hogy mi hiányzott az eddigi életéből. Én megpróbáltam ezt egy kicsit mélyebben megérteni, nem turista szemmel nézni, és megtalálni a thai masszázs valódi lényegét.

 

tradicionalis-thai-masszazs-2.jpgTermészetesen rengeteg jótékony hatása van szervezetünkre és lelkünkre. De miért is? Minden betegség lelkünkből ered, ha testi, lelki egyensúlyunk felbomlik, megbetegszünk. A thai masszázs túlmenően az izmokra, testünkre gyakorolt pozitív hatása mellett megteremti a test és a lélek egyensúlyát. Ezt a kezelést a test energia vonalán lévő akupunktúrás pontok nyomásával végzik, elősegítve a test helyes energia áramlását. Ezáltal serkentik a vérkeringést, a nyirokrendszer működését, elősegítve a szervezet méregtelenítését emelve a test energia szintjét, beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Fokozza a rugalmasságot, így kedvezően hat az izmokra, javítja a mozgást, csökkenti a stressz káros hatásait.

 

A terapeuta az ujjait, könyökét, térdeit,tradicionalis-thai-masszazs-3.jpg lábait egyaránt használja. Képzett thai masszőzeink több száz fogást ismernek, alkalmaznak, beleértve a jógából ismert nyújtásokat is. A kezelés során a masszőz személyre szabottan választja ki és alkalmazza ezeket a technikákat. A kezelés során a vendég masszázs ruhát visel, masszázs olajat nem használnak. A megfelelő pszichés hatás érdekében a masszázst nyugtató, halk zene mellett végzik.

 

A Thai masszázs időigényes terápiás forma, javasolt kezelési időtartam 1.5-2 óra.     

 

  • Fájdalomcsillapító hatású
  • Méregtelenítő
  • Immunerősítő
  • Stresszoldásra, teljes relaxáció, nyugalmi állapot elérése
  • Vérkeringés serkentő
  • Rendszeres alkalmazása gyógyhatással van a szív és érrendszeri panaszokra
  • Emésztőrendszeri panaszokra
  • Mozgásszervi problémák megelőzésére és kezelésére

tradicionalis-thai-masszazs-4.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-5.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-6.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-7.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-8.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-9.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-10.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-11.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-12.jpgtradicionalis-thai-masszazs-13.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-14.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-16.jpgtradicionalis-thai-masszazs-17.jpg

tradicionalis-thai-masszazs-18.jpg